De soldaten ara

Ara Militaris Militaris (Soldaten Ara)

De soldaten ara vinden we vooral terug in Honduras, Ecuador en Columbia. Ze wonen in de toppen van de bomen en in de subtropische zones.


De ara is vooral groen van kleur, maar heeft ook wat blauw op de lage rug, de romp en bovenaan de staart. De rest van de staart is wat bruinachtig. Het voorhoofd en de vederlijnen zijn rood. In hun ogen vinden we een geel-tint terug. Hij is ongeveer 85cm groot.


Ze eten een grote variatie aan zaden, noten, fruit, pellets en ook gewoon voedzaam eten voor de mens. Ze kunnen luid roepen, zeker als ze anticiperen op jou gesprek. Ze zullen ook jouw gemoedstoestand overnemen. Ze stellen het zeker op rij als ze vergezeld worden door een andere ara, al dan niet van dezelfde soort.


Een normaal nest bestaat uit 2 tot 4 eieren waarom 26 dagen moet gebroed worden. De jongen zullen na 84 dagen het nest verlaten, maar blijven tot een jaar na geboorte bij hun ouders.